mapleleaves-logo-newMapleleaves

Een korte terugblik op Basketballvereniging Mapleleaves

In 1988 is de vereniging ontstaan in Heemskerk. Een aantal Dames zijn begonnen met basketballen in competitieverband. Al gauw kwam daar een Herenteam bij en spoedig kwam ook de jeugd zich aanmelden. In het jaar 1996 nam een nieuw bestuur het roer in handen. In 1996 telde de vereniging slechts 45 leden, nu zitten we op ongeveer 130 leden.

De vereniging is voor het grootste deel opgebouwd uit jeugd. Binnen de vereniging zijn er ook een aantal seniorenteams actief, waarin al jaren veel oudgedienden spelen, die van jongs af aan lid zijn van Mapleleaves.

In de loop der jaren zijn er vele kampioenschappen behaald door de diverse teams. Een indicatie dat ook het kader binnen de vereniging op een aanvaardbaar niveau is. Een enthousiaste groep trainers en coachesĀ  begeleidenĀ  de teams die in de competitie van Regio NH uitkomen. Om beginnende coaches en trainers bij te staan zijn er periodieke bijeenkomsten om ervaringen en tips uit te wisselen ter bevordering van het professionalisme en het spelplezier.

In de afgelopen jaren organiseerde de basketballvereniging tal van activiteiten om het basketball in Heemskerk te promoten. Zo zijn er o.a. de mixtoernooien (voor jong en oud), jaarlijkse schoolbasketballtoernooi en het Basketball Streetevent. Ook neemt de vereniging regelmatig deel aan de jeugdsportpas Heemskerk.

Basketballvereniging Mapleleaves ziet de toekomst dan ook met veel enthousiasme en vol vertrouwen tegemoet.

Contact gegevens

Basketball Vereniging MapleleavesAnnette Poelmanstraat 42


1963 ES Heemskerk


T: 0251-241669


E: info@mapleleaves.nl